Пређи на главни садржај

Bolest kao signal tela- problemi sa glavom

Glava je odgovorna za naše misli, a problemi sa glavom ukazuju na nesklad između misli i osećanja.



Glavobolja

Svaki bol koji osećamo, ukazuje nam da obratimo pažnju na sebe. Glavobolja je signal našeg podsvesnog uma da nešto ne radimo kako treba.
Na primer, glavobolja se javlja u momentima kada imate mnogo posla, odlučili ste da posao završite ali vam je isto tako potreban odmor. Podsvesni um vam putem glavobolje salje signal da odmorite i odvaraća vas od samodestrukcije.

Licimerje je još jedan od uzroka glavobolje, kada je vaše mišljenje o nekome u sukobu sa vašim ponašanjem. Recimo imate određeno mišljenje o nekom kolegi sa posla, ali zarad buduće dobre komunikacije vi se ponašate suprotno od onoga što sećate i na taj način izlazite iz ravnoteže. Nesklad između misli i osećanja izaziva bol.
Ukoliko je uzrok vaših glavobolja nesklad između vaših misli i spoljašnjeg ponašanja, vi morade da dovete u sklad vaša osećanja i vaše ponašanje. 
Prva stvar: niko vas ne primorava da se družite sa nekim ko vam ne odgovara.
Druga stvar: razmislite čime ste privukli ovakvu osobu u svoj život? Ako vam se kod nekoga neka osobina ili ponašanje ne dopada, onda ta osobina ili ponašanje neminovno postoji i u vama.

Potcenjivanje i samokritika često dovode do glavobolje. Ukoliko je neko navikao da sebe potcenjuje i kritikuje onda se tako odnosi i prema ljudima koji ga kružuju. Više o kritikovanju možete pročitatai ovde.

Strah takođe može biti izvor bola. Strah stvara preteranu napetost i nemir. Ono što treba da uradite je da pronađete strah u sebi, na naučite da imate poverenja u svet koji vas okružuje. Ljubav prema sebi i poverenje u svet koji vas okružuje rastvara svaki strah.

Glavobolja često može da vrši određene funkcije. Ona vam pomaže da odlžite određene obaveze. Na primer žena koja pokušava da izbegne sexualni odnos, izvaliči se na glavobolju. Ona to uradi jednom, dvaput , a zatim čim počne da pada veče , nju redovno počinje da boli glava. Ova glavoblja šalje poruku da treba da razjasnite određene odnose i donesete odgovarajuće odluke.

Pronađite uzroke svoj bola i otklonite ga.

Migrena

Migrena je neurološka glavobolja, koja se najčešće lokalizuje na jednom mestu i ima tendenciju da se pojavljuje sa određenom periodičnošću. Uobičajena sredstva protiv bolova ovde ne pomažu.
Migrene su česte kod onih ljudi koji teže da budu savršeni. U toj težnji za savršenstvom često prekorevaju sebe, kritkuju sebe, optužujući sebe i kažnjavajući sebe. Oni su puni svakojakih kompleksa niže vrednosti i krivice. oslbađanje od ovih kompleksa zanači i osobađanje od bola.

Ponekad migrena odražava neku vrstu straha.

Amnezija, slabost pamćenja


Strah je jedan od glavnih uzroka gubitka pamćenja i ne samo strah već i bežanje od života.
Ponekad podsvet putem amnezije vrši zaštitnu funkciju za čoveka.

Svi problemi sa glavom nastaju iz neuravnotežene šeste čakre. Više o tome možete pročitati ovde.

Kristali koji vam mogu pomoći kod problema sa glavoboljom

Amazonit je veoma umirujući kamen. Smiruje mozak i nervni sistem, usklađuje fizičko telo sa eteričnim, održava zdravlje optimalnim. Dovodi u ravnotežu mušku i žensku energiju i mnoge aspekte ličnosti. Ovo je kamen koji vam pomaže da sagledate situaciju iz šire perspektive. Na emotivnom nivou isceljuje emotivne traume, smanjuje zabrinutost i strah. Tera negativnu energiju i frustraciju.

Ametist je ekstremno moćan kamen zaštitnik, visokih duhovnih vibracija. Prirodni je sedativ i štiti od psihičkih napada. Njegov mir razvija viša stanja svesti i meditaciju. Ametist ima snažne isceliteljske i pročišćavajuće moći  te podstiče duhovnu svesnost. Ametist je izuzetno koristan za um, smirujući ga i motivišući za sve što je potrebno. Kada meditirate sa njim preusmerava um od svakodnevnice prema smirenosti i dubljem razumevanju. Ametist popravlja memoriju, pojačava motivaciju čineći vas sposobnim da postavite realistične ciljeve. otpušta ljutnju, bes i anksioznost.

Apatit ima inspirativna svojstva. Ovaj kristal vas usmerava ka budućnosti. Razvija dar predviđanja i duhovnu usklađenost, potmomaže komunikaciju i izražavanje na svim nivoima. Podstiče otvorenost i osećaj lagodnosti u društvu. Otklanja negativan stav prema sebi i drugima. Stimulišući kreativnost i intelekt , apatit rasčišćava konfuziju i pomaže da se dođe do informacija koje se mogu upotrebiti za lično i za opšte dobro. Apatit širi znanje i istinu, olakšava tugu, apatiju i bes. Smanjuje razdražljivost i doprinosi prevazilaženju emotivne iscrpljenosti.


Azurit tera dušu ka prosvetljenju. Čisti i stimuliše treće oko i otvara ka duhovnom vođstvu. Olakšava ulaženje u stanje meditacije i usmeravanja. Azurit je snažan isceljujući kamen koji olakšava psihosomatsko razumevanje, zapravo uticaj uma i osećanja na telo. Oslobađa od blokada u komunikaciji i stimuliše memoriju. Izaziva novi pogled na stvarnost i otpušta stare programe koji nam ne služe. oslobađa od stresa, brige, tuge, dozvoljava da svetlost prodre u život.

Lapis lazuli otvara treće oko i stimuliše grlenu čakru. Stimuliše prosvetljenje. Brzo otpušta sres, donoseći duboki mir. Sadrži ogromnu smirenost i ključ je za postizanje duhovnih veština. Snažan je pojačivač misli, stimuliše više sposobnosti uma donoseći objektivnost i jasnoću. Potpmaže izražavanje emocija i misli. 

Sugilit inspiriše duhovnu svesnost, podstiče sposobnost usmeravanja. Ovaj kristal nalazi odgovore na sva velika životna pitanja. Ovak kristal štiti od šoka, traume, razočarenja i otpušta duhovnu napetost. Pomaže da se donesu svetlost i ljubav u najmračnije situacije. Eliminiše nprijateljstvo, koristan je za rad u grupama, potpomaže komunikaciju u grupi. Smiruje emotivnu uznemirenost. Izvlači negativnu energiju, ublažava očaj

Gorski kristal je najmoćniji, isceljujući kamen svih namena. Pogodan je za lečenje traumatičnih iskustava i podizanje samopoštovanja. Gorski kristal pojačava energiju svih ostalih kristala. odličan je za sve energetske centre.

Sadržaj je preuzet i prilagođen iz knjige Zavolite bolest svoju, dr Valerij Sinjeljnjikov.
Ukoliko imate neke poteškoće na fizičkom nivou bića pišite, ovi tekstovi su nastali kao odgovor na vaša pitanja. Postavite pitanje u sekciji Postavite pitanje ili ostavite komentar ispod teksta.
Ukoliko imate neki problem koji želite da razrešite možete me kontaktirati na mail slavicagrubisa75@gmail.com.
Knjigu uvek možete poručiti klikom na sekciju Poruči.

Коментари